Historia och sevärdheter

Även om lite är känt om Symi före 1400-talet har arkeologiska utgrävningar avslöjande bevis för att Symi har ständigt varit bebodd, och ruinerna av citadeller och fästningar visar att Symi var en stor och viktig hamn före och under sitt styre under det romerska och Bysantinska riket fram till dess slutliga erövring av riddarna av St John i 1373. En tumultartad och rik historia gör Symi en idealisk plats att upptäcka många av Greklands gömda skatter.

Även på Symi uppmuntras besökare att utforska Ship War Memorial, Nautical Museum, Chatziagapitos House, arkeologiska och Folklore Museum och Gamla Apoteket i Chorio . Det finns också många arkeologiska och religiösa platser av intresse att besöka på Symi. Besökare uppmuntras att besöka hamnen i Yialos och titta platser som stenbron och klocktornet. Utforska sten druvs pressar och väderkvarnar som en gång var en värdefull tillgång för produktion av vin och vete på Symi. Funderar du på att hitta din drömprins eller princessa? Ta en rundtur i Symi slott vid Pontikokastro och slottet av riddarna av St John i Chorio.

Symi är hem för mer än 465 kapell och kyrkor. Staden Symi har 13 kyrkor och dussintals kapell, av vilka en del ser tillbaka till Symi s bysantinska era. En av de mest välbesökta sevärdheter på Symi är klostret ligger i Panormitis. Detta kloster drar tusentals turister till ön varje år. Populära kloster på Symi inkluderar Roukeuniotis, Megalos Sotiris, St Michael, och Mariekyrkan . Kyrkor brukar förblir låsta såvida det inte finns ett firande eller andra festligheter. En av de äldsta kyrkorna på Symi är Paleo-kristna kyrkan, Aghia Irini.