Prova något nytt – Semesterparadiset Sri Lanka

Nog för att de grekiska öarna, och Symi i synnerhet, är fantastiska, men vi vill passa på att tipsa om ett annat örike, nämligen Sri Lanka. Detta land ligger i närheten av Indien, och har liknande kultur och mat. Om du vill uppleva en färgsprakande semester med många äventyr så är detta helt klart ett resmål för dig!

Det går charterresor direkt till Sri Lanka, och du kan även boka flyg och hotell separat. Om du vill ta del av alla spännande upplevelser utan att behöva planera så mycket själv, så har Voyage By Me paketresor till Sri Lanka. Det blir lite mer ledigt när du kan låta någon annan ta hand om bokningar av hotell, chaufför och planering av aktiviteter. Det fina med Voyage By Me är att resan kan planeras utifrån dina önskemål.

Till skillnad från Greklands kyrkor så får du uppleva en buddhistisk kultur i Sri Lanka, om du har varit i Thailand kommer du känna igen templen och munkarnas sång. En av sevärdheterna är till exempel Tandtemplet, där en av Buddhas tänder finns förvarad.

När det kommer till djurlivet påminner det också mer om Thailand än om Grekland. Utöver de mindre djuren som fåglarna och aporna så kommer du att se vilda elefanter i Pinnawala. I nationalparken Yala bjuds det på minisafari där du bland annat kan se leoparder. Eller vad sägs om en safari till havs där du har chans att skåda både valar och delfiner?

På Sri Lanka finns både stränder och regnskog, så det blir en semester fylld av aktiviteter. Stränderna är som hämtade från ett vykort, och du kan segla, surfa, snorkla och dyka. I bergen kan du besöka teodlingar och skåda ett fantastiskt landskap. När vi ändå är inne på utsikten så måste Lejonberget, Sigiriya, nämnas. Detta är ruinerna av ett palats, uppe på en klippa, och finns med på UNESCOs världsarvslista.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =